1984


Gundemden kendini men etmek, tv ve hatta gazeteden kendini soyutlamak ne kadar deva oluyor bilemiyorum ama enformasyon yagmuru beynime mudahele etmeye devam ediyor. Yagmur yetersiz oldu, enfarmasyon asit saganagi seklinde guclenerek devam ediyor. Her yonden beyin zarıma carpan damlalar sanki hafızamı eritiyor, bilmek istemedigim, en ufak bir ilgi dahi hissetmediğim sacma sapan bilgilerle hafızamı ele geçiriyor, bildiklerimin yerlerini alıyorlar. Bu istila bende aşırı eylemlerle süslü hastalıklı fantazilere sebep oluyor. Öyle ki, bazen yerin altına bir sığınak inşa edip zorunda kalmadıkça oradan çıkmamak istiyorum.

Çok büyük bir ihtiyaçtır anlaşılmak insanoğlu için. Kendinizi sizi hayatta anlayabilecek sınırlı sayıdaki insan topluluğuyla birlikte hayal edin. Ama birisi kelimelerinizi çalmış, anlatmak istiyorsunuz, işte herkes orada bütün kulaklar sizde ama derin sessizlikler ya da kem kümler, hani vardı ya... Sizi siz yapan şeyleri çalıyorlar, bir kalıba sokuyorlar ve aynı kelimeleri kullanan, aynı şeylerden bahseden, aynı şeyi düşünen, aynı şeyi giyen, aynı şeyi bilen, aynı yemeği yiyen, aynı filmin aynı zombileri yapıyorlar. Dolly idi dimi o kuzunun adı? Onun ben...

Çokça kullanılır oldu topluluklar içinde yalnız olmak. Peki ya arkadaşım, dostum dediğiniz adamlara/kadınlara ne oldu? En son ne zaman birinin size bir şey kattığını hatırlar oldunuz? Sahip olmak, statü manyaklığı umut tacirlerinin malı olmuş, tüketmek takıntı halinde. Vaad edilen topraklar fersah fersah, yaşadığımız yer ise izbe bir bok çukuru. Bu umutmuydu bize şarkının bahsettiği yaşatan insanı? Hepimizin son kullanma tarihi geçti daha paketimiz açılmadan.

Buradan koca ülke nüfusuna kendisini sevmesemde 70 küsür yaşında bir siyasetçinin mahremini izleten kokuşmuş ve bir o kadar da aşağalık olan medyaya, tektip ve sansürcü faşist yönetimini sürdüren Big Brother'a, elimden kelimelerimi alan herkese tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim. Toprağın bol olsun George Orwell.

"Özgür olmadıkları halde, özgür olduklarını sananlar kadar hiç kimse tutsak değildir." Goethe

0 yorum: